Bright lights

Et nyt DK?

Processed with VSCOcam with a6 preset

Picture – Tumblr

Sikke dog en valgdag og specielt valgaften, Danmark havde i går. Det endte med et blåt flertal, og vi må se, hvad en ny regering har at byde til det danske samfund.

Dette indlæg skiller sig ud i forhold til mine andre, men jeg håber, det bliver taget godt imod, for gennem dette valg har jeg gået med rigtig mange tanker, som jeg ikke helt kunne bestemme mig for, om de skulle komme på skrift, men nu springer jeg ud i det og prøver, om jeg kan formulere min egne tanker (det kan være sværere, end man tror).
Dette indlæg er ikke en løftet pegefinger eller går ud på at vise min politiske overbevisning, blot mine tanker omkring valget. Jeg håber, i tager godt imod det.

Valget i går endte som sagt ud i en sejr til blå blok, og måske man skulle sige en sejr til Dansk Folkeparti? En fremgang med 15 mandater, og de sluttede af med at være det største borgelige parti. På trods af vores politiske overbevisninger, kan vi så ikke godt blive enige om, at det er imponerende?
Dette har dog også skabt en del ringe i vandet, og nogen mener, at det betyder, at Danmark er et land med et stigende antal racister, og Danmark er dermed ikke Danmark mere. Jeg ved godt, Dansk Folkeparti har en skarp udlændingepolitik, og det er det, de er kendt for. Deres politik derimod indeholder meget mere end udlændingepolitik, og indeholder faktisk flere fælleslignende elementer fra rød blok. Skal vi ikke lige få dette på plads: en stemme på DF er ikke et kryds ved racisme. Jeg kender i hvert fald flere, der har stemt DF, og de er søde og rare mennesker, ligesom dem jeg kender, der har stemt V, S, Ø eller, hvad man nu stemmer.

Danmark er et land, hvor der er plads til mangfoldighed, og det er jeg overbevist om, ikke vil ændre sig. Udviklingen i dansk politik er gået fra meget klare grænser mellem den blå og den røde side, hvor partierne nu har samlet sig nærmere midten, og det har især Helle Thorning-Schmidt haft fokus på under dette års valgkamp. Jeg kan godt se de klare forskelle, men jeg tror på, at de danske værdier bliver fremført lige meget hvad. Jeg tror på, at Danmark er og bliver et fantastisk land, som har fokus på velfærd og mangfoldighed.

Og kan vi så lige se det smukke i, at vi har demokrati og kan lære af hinandens politiske overbevisninger? Hvis vi skal være et Danmark, hvor der er plads til mangfoldighed, skal vi så ikke starte med at give plads til retten til at stemme og retten til at have sin egen politisk overbevisning?

Om vi er skuffet eller ej over valgets udfald, så er jeg personligt glad for, at den er ovre. Jeg kunne ikke klare mere mudderkast. Jeg er ikke fortaler for den strategi, hvor man fremhæver hinandens fejl og mangler i stedet for egen politik.

Jeg kunne blive ved, men det er allerede en lang smøre, så jeg vil lade jer slippe her. Hvis i har brug for at se nogle sjove klip fra valgaftenen, synes jeg, i skal tjekke den video ud, jeg har delt på bloggens Facebook side. Det er herligt at se, at selv politikere kan få lidt for meget at drikke og føle sig overvældet. Herligt at se dem nyde en aften på trods af resultater.

Og hav så lige en dejlig weekend!
Jeg skal bare arbejd’ arbejd’, så det er bare op og i gang 🙂

English recap: Just some thoughts about the Danish election. Have a great weekend!

bloglovin button new

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bright lights