May #1

Om at have vundet i det genetiske lotteri

genes

Mange ser det “at vinde i det genetiske lotteri”, som at have vundet markeret kindben, stærkt tykt hår og et højt stofskifte. Det er alle sammen gode kvaliteter, men det er langt mere vigtigt at arve et godt helbred.

Min mor fik konstateret brystkræft i september 2013, og det var bestemt ikke en “walk in the park”, hverken for min mor eller for familien generelt. Så sej, som hun er, slog hun den, og er kommet ud på den anden side med et sundt helbred og silver fox hair (gråt, nyt og lækkert hår).
Der er flere i min familie, der har haft kræft, og i den forbindelse blev jeg tilbudt at få testet, om min søster eller jeg var i højere risiko for at få kræft end andre. Jeg valgte derfor at få testet dette – velvidende om, at hvis jeg fik at vide, jeg havde større risiko, så skal man også håndtere det. Flere har sagt, at de aldrig vil vide det, men hvorfor ikke vide det, så man kan forebygge det og komme før i behandling, hvis det skulle ske? Jeg ser det som en forberedelse, ligesom når man går over vejen, så kigger man til begge siden, inden man krydser vejen. Vi tager ikke skyklapper på og håber på det bedste.

Jeg fik svar i dag og er ikke i risikogruppen! Det føles virkelig ligesom at have vundet i det genetiske lotteri. Jeg ved udmærket godt, jeg stadig har ligeså stor risiko som alle andre, men jeg trøster mig ved tanken om, at jeg ikke har forhøjet risiko. Jeg skriver dette indlæg, da det kom til min opmærksomhed, at det er mange, der krydser vejen med skyklapper på, og jeg vil anbefale alle til at tage dem af, og dermed passe på sig selv og andre.
Dette indlæg skal ikke ses som en løftet pegefinger, men et ønske om at inspirere andre til tage skyklapperne af.

Jeg håber, i kom igennem indlægget, uden det var alt for tungt, og alvorligt. Jeg vender tilbage i morgen med et knap så seriøst indlæg til jer 🙂

 

bloglovin button new

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

May #1